Menu Close

7+

Heb je een BSO-opleiding achter de rug, maar wil je toch graag verder studeren? Dan is de nieuwe studierichting “7+” de ideale voorbereiding op een opleiding in het hoger onderwijs.

Met dit schakeljaar streven we ernaar je op het niveau van de
TSO-eindtermen voor o.a. talen, wiskunde en wetenschappen te brengen. Je praktische en concrete aanpak wordt omgebogen naar de meer theoretische en abstracte benadering die bij het hoger onderwijs aansluit.

Dit schakeljaar verhoogt je slaagkansen in het hoger onderwijs!

Voorbereidend schakeljaar dat je klaarstoomt voor hoger onderwijs

Wie kan starten in de studierichting 7+?

Toekomstmogelijkheden?

Je bent na het succesvol voltooien van 7+ klaar om een graduaatsopleiding of een professionele bachelor aan te vatten in het hoger onderwijs.

Diploma

Je ontvangt na het succesvol voltooien van 7+ een diploma secundair onderwijs.

Vakken

In 7+ staan de algemene vakken centraal:  Nederlands, Wiskunde, Engels, Frans, Natuurwetenschappen en Maatschappelijke Vorming komen in deze studierichting uitgebreid aan bod. Ook Lichamelijke Opvoeding en Levensbeschouwelijke Vorming maken deel uit van het lessenpakket. 

7+
Levensbeschouwing2
Lichamelijke Opvoeding2
Nederlands5
Frans3
Engels4
Mavo (Maatschappelijke Vorming)4
Economie2
Wiskunde4
Natuurwetenschappen4
Totaal30

Kostenplaatje

In 7+ stemmen we de lesinhoud zoveel mogelijk af op de noden van de individuele leerlingen.  Leerkrachten gaan daarom aan de slag met meerdere vakdidactische materialen.  Omwille van deze flexibele werkwijze kunnen we voor deze studierichting op voorhand geen kostenplaatje tonen.

Affiche 7+

Klaar om jouw Talent te ontdekken?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.