Menu Close

A-STROOM - 1e jaar

Latijn

Houd je van cultuur en talen? Dan is Latijn misschien iets voor jou!

Je maakt uitgebreid kennis met de grote schrijvers uit de Oudheid: Ovidius, Vergilius, Cicero, Plinius, … Je verdiept je in de sappige en boeiende verhalen van de Romeinse mythologie en geschiedenis. Je ontdekt hoeveel Romeinse overblijfselen terug te vinden zijn in onze moderne maatschappij (in de literatuur, de politiek, de architectuur, het theater, de rechtspraak, …). Je scherpt je taalvermogen aan, ook op het vlak van de moderne talen. Je traint het ‘analytisch denken’, wat ook in de wetenschappelijke vakken en wiskunde heel belangrijk is.

De keuze Latijn / module bestaat uit:

  • 4 uren Latijn tijdens het 1ste semester (sep. – jan.)
  • 2 uren Latijn + 2 uren modules tijdens het 2de semester (feb. – jun.)

Talentenmodules

Om de juiste (studie)keuzes te maken, is het belangrijk dat je jezelf beter leert kennen en dat je inzicht krijgt in de studierichtingen die je in je verdere schoolcarrière zal tegenkomen.

Daarop zetten we, samen met jou, in tijdens de modules. Elke week besteden we 2u voor de leerlingen die Latijn volgen en 4u voor de andere leerlingen aan twee belangrijke pijlers: nl. leren kiezen en blik verbreden.

Tijdens de modules “blik verbreden” ga je vooral jezelf beter leren kennen: wat zijn mijn interesses, waar liggen mijn talenten, hoe kijk ik naar mijn omgeving, hoe kijkt mijn omgeving naar mij, hoe leer ik mijn grenzen te verleggen en mijn eigen leerstijl te ontdekken …

In de modules “leren kiezen” maak je kennis met de basisopties uit het tweede jaar en de daaropvolgende studierichtingen in de tweede en derde graad. Zo krijg je de gelegenheid om te proeven of een bepaalde richting iets voor jou zal zijn of niet. Dit helpt je doordachte en gerichte keuzes te maken voor de toekomst.

Een overzicht van de modules:

modules1A

Aan de hand van interactieve opdrachten ga je zowel jezelf als de verschillende studierichtingen beter leren kennen. De duurtijd van elke module is 6 weken, zodat je de nodige tijd krijgt voldoende te proeven en toch elke module te doorlopen.

Aan de hand van interactieve oefeningen, groepswerk, computeropdrachten, teksten en projecten leer je de verschillende studiedomeinen op een boeiende manier kennen. De leerkrachten prikkelen je nieuwsgierigheid en kijken samen met jou welk studiedomein voor jou is weggelegd.  Uiteindelijk maak je vanuit je ervaringen in de talentenmodules een keuze: je optie in het tweede jaar.

Toelatingsvoorwaarden

Leerlingen zijn in het bezit van het getuigschrift van basisonderwijs 

Klaar om jouw Talent te ontdekken?