Menu Close

A-STROOM - 2e jaar

In deze basisoptie verdiep je de kennis van het Latijn via verhalen over de geschiedenis van het Romeinse Rijk.

Je leert hoe de Romeinen hun rijk uitbreidden door de moed en koppigheid van boeiende mythologische en historische figuren.

Latijn is een goede keuze voor jou als je graag meer wil leren over de Romeinse taal en cultuur en je graag kritisch nadenkt over mooie verhalen.

> Download het lessenrooster

Je hebt interesse in talen en wetenschappen. Je wordt communicatief vaardiger in Engels, Frans en Nederlands en je kunt ook verbanden onderzoeken tussen deze talen, taalvariëteiten en taaluitingen.

Spaans komt op Campus Tichelrij in deze richting ook al bod.

Talen vertolken opvattingen, culturele expressies, normen en waarden van een individu, een groep, een gemeenschap, een samenleving .

In deze basisoptie staan wetenschappelijk-technische verschijnselen en het onderzoekend leren centraal. Heel wat leerplandoelen binnen de basisoptie sluiten aan bij en bouwen verder op leerplandoelen van de algemene vorming natuurwetenschappen, techniek en wiskunde.

> Download het lessenrooster

Van leerlingen die kiezen voor deze optie wordt verwacht dat zij interesse hebben voor wetenschappen en voor de sociale aspecten van het dagelijks leven.

Je leert een persoonlijke en gezonde levensstijl te ontwikkelen. Je doet dit vanuit mens- en natuurwetenschappelijke disciplines zoals psychologie, sociologie, pedagogie en biologie. Op die manier leer je zorg te dragen voor gezondheid en welbevinden.

> Download het lessenrooster

In ‘Economie & Organisatie’ onderzoek de rol van economie in de maatschappij. Je bekijkt dit op een kritische manier vanuit het standpunt van de klant, de bedrijven en de overheid. Er is veel aandacht voor communicatie, waarbij we kijken hoe de rol en de vragen van de klant is veranderd doorheen de jaren, wat het belang is van technologie en digitalisering.

Wat is de invloed op de economie als klanten kiezen voor buitenlandse producten? Zullen in de toekomst winkels enkel online bestaan en alles aan huis leveren? Wat gebeurt er allemaal met een product voor jij het in huis hebt? Hoe kan je een eigen bedrijf opstarten

> Download het lessenrooster

Ben je getriggerd door alles wat met wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde te maken heeft? Ben je ook sterk in die wiskunde en heb je inzicht in technologie? Ben je bereid energie te steken in het studeren van theorie en het maken van toepassingen? Dan is deze basisoptie echt iets voor jou!

> Download het lessenrooster

Deze basisoptie is iets voor jou wanneer je bijzondere interesse hebt voor techniek en naast theoretisch ook praktisch aan de slag wilt. Je houdt er van om werkstukken samen te stellen, je werkt graag met technische tekeningen en stappenplannen.

In deze basisoptie komen de vier componenten van STEM (wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde) aan bod. In deze lessen gaat veel aandacht naar het ontwerpen en het uitvoeren van het ontwerp. Techniek en technologie spelen daarbij een belangrijke rol. 

> Download het lessenrooster

Toelatingsvoorwaarden

  • De leerlingen die het eerste leerjaar A met succes hebben beëindigd.
  • Bij een oriënteringsattest B moet je rekening houden met eventuele beperkingen.
 

Klaar om jouw Talent te ontdekken?