Menu Close

Onze visie op onderwijs

In het Atheneum Sint-Truiden zijn alle leerlingen gelijkwaardig en verdienen ze alle kansen. Daarom kiezen wij ervoor om de studiekeuze zo lang mogelijk uit te stellen.

In de observerende eerste graad kunnen de leerlingen in de A en B-stroom proeven van uitgebreide leerpakketten, waarin ze doelmatig, actief en naar hun eigen mogelijkheden hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Wij ijveren er bovendien  voor dat elk kind de kans krijgt om zichzelf, op basis van zijn achtergrond, interesses en toekomstdromen, ten volle te ontplooien. Want elke jongere moet zijn talenten kunnen ontwikkelen en succes kunnen ervaren. Alleen zo kan hij of zij vanaf de tweede graad stilaan een doordachte en bewuste studiekeuze maken. De verschillende studierichtingen in de tweede en derde graad die zowel doorstromingsgericht als arbeidsmarktgericht zijn, sluiten immers naadloos aan op de eerste graad.

Alle leerlingen zijn gelijk, maar toch ook anders. Elk kind heeft een eigen aanpak nodig om op die manier zoveel mogelijk leerwinst te boeken. Dit is enkel mogelijk in een veilige en aangename schoolomgeving. Leerlingen en leerkrachten moeten zich goed voelen op school, want wat we graag doen, doen we beter.

We stellen ons tot doel om onze leerlingen die als twaalfjarige kinderen met een klein hartje de grote school binnentreden, zes jaar later als zelfbewuste, positieve en zelfstandige jongvolwassenen met de nodige bagage aan kennis en vaardigheden én een open, maar ook kritische blik aan de samenleving toe te vertrouwen.

Samen Leren (we) Samenleven.

atheneum campus tichelrij
atheneum campus tichelrij
atheneum campus tichelrij

Klaar om jouw Talent te ontdekken?