Menu Close

Economische wetenschappen

3e jaar

Iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd in de werking van de economische wereld? Wil je graag weten hoe je een bedrijf runt en hoe de beurswereld in elkaar zit? Vraag je je af hoe de markt van vraag en aanbod precies werkt? Volg je de economische actualiteit op de voet? Heb je een brede interesse en zijn het zelfstandig verwerken van leerstof en logisch denken jouw sterktes? Wellicht is Economische Wetenschappen de geknipte studierichting voor jou!

Jouw lessentabel?

“De stevige basis talen komt je in de toekomst zeker nog van pas.  Met deze studierichting kan  je in het hoger onderwijs heel wat kanten uit!”

Acccenten?

Deze studierichting biedt je een brede theoretische vorming.

Tijdens de lessen economie leer je de algemene principes van de economische wereld kennen: vraag en aanbod, markten, producent, consument, overheid,… Ook boekhouden staat centraal: je leert hoe je een dubbele boekhouding moet bijhouden en hoe je balans- en resultatenrekeningen analyseert.

Naast Economie vormen ook de moderne talen een belangrijke component. Je leert je correct en helder uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels.

Tijdens de lessen Wiskunde verdiep je je in de analytische denkmethode en de zelfstandige opbouw van een denkproces. Het wiskundepakket bevat vrij abstracte wiskunde.

Je kan bovendien kiezen voor ofwel 1u extra Wiskunde ofwel 1u extra Frans.

Jouw toekomst?

In de derde graad kan je kiezen uit verschillende studierichtingen binnen het domein Economie en Organisatie: Bedrijfswetenschappen, Economie-Moderne Talen, Economie-Wiskunde en ook Bedrijf en Organisatie behoren tot de mogelijkheden.

Je wordt klaargestoomd voor een economische vervolgopleiding in het hoger onderwijs, maar dankzij de brede basisopleiding kan je ook nog een heel andere richting inslaan. Zowel een professionele als een academische bachelor behoren tot de mogelijkheden.

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?