Menu Close

4de jaar Wellness en lifestyle

Iets voor jou?

Heb jij gevoel voor schoonheid, ben je handig en heb je oog voor detail? Ben je geboeid door de wereld van de lichaamsverzorging en esthetiek? Droom je van een carrière als schoonheidsspecialiste? Dan is de studierichting Wellness en Lifestyle je op het lijf geschreven!

Jouw lessentabel?

4e jaar
Algemene Vorming  Levensbeschouwing 2
LO 2
Nederlands/Nedflex* 3
Engels 2
Frans 2
Toegepaste Informatica
Wiskunde 3
Natuurwetenschappen 2
Geschiedenis 1
Aardrijskunde 1
Burgerschap 1
Specifieke Vorming Wellness & Lifestyle 13
Frans
Wiskunde
34

Accenten?

De studierichting Wellness en Lifestyle biedt een ruime algemene vorming én een stevige praktische opleiding.

De lessen Biologie staan volledig in het teken van lichaamsverzorging. Je leert er over de theoretische onderbouwing van lichaamsverzorgingstechnieken (bvb. huidkenmerken).

Je wordt tijdens de lessen Wellness en Lifestyle ondergedompeld in de wereld van de lichaamsverzorging. Huidreinigingen en handpeelings uitvoeren, wenkbrauwen epileren, huidanalyses maken, aangepaste en corrigerende maquillage aanbrengen, nagels lakken en nagelverzorgingen … worden voor jou een koud kunstje!

Werken in de wellnesswereld betekent ook met klanten communiceren. Daarom oefen je tijdens de lessen taal (Frans, Nederlands en Engels) extra op je communicatieve vaardigheden.

Jouw toekomst?

De logische vervolgopleiding in de derde graad is Wellness en Schoonheid. Je kan ook kiezen voor een zevende specialisatiejaar (Sense) om de kneepjes van het vak helemaal in de vingers te krijgen.

Deze studierichting stoomt je klaar voor een carrière in de wellnesswereld. Je kan na het behalen van je diploma meteen aan de slag als schoonheidsspecialiste in een beautycentrum of parfumerie, als adviseur in een cosmeticabedrijf … Wil je graag naar het hoger onderwijs? Dan behoren de opleidingen leerkracht bio-esthetiek, medische pedicure, wellbeing- en vitaliteitsmanagement … tot de mogelijkheden.

 

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?