Menu Close

5de jaar Economie – Moderne Talen

Iets voor jou?

Deze studierichting biedt een algemene theoretische vorming. Moderne vreemde talen (Frans, Engels en Duits) vormen in deze studierichting een belangrijke component (met een nadruk op de communicatieve vaardigheden: luisteren, spreken, lezen en schrijven).

 

Het hoofdvak Economie brengt je rechtstreeks in contact met belangrijke aspecten van de maatschappelijke realiteit: het bedrijfsleven en het bedrijfsbeleid. Je verwerft inzicht in de economische kringloop, de marktwerking en economische evenwichten (inkomen, wisselkoersen, beurs). Je oefent in het vlot verrichten van boekhoudkundige handelingen. Je leert ook kritisch omgaan met informatie en je volgt de actualiteit op de voet.

 

Het lessenpakket van de studierichting Economie-Moderne Talen komt grotendeels overeen met dat van de studierichting Bedrijfswetenschappen. Wat is het onderscheid tussen beiden? In de studierichting Economie-Moderne Talen komen de taalvakken uiteraard extra aan bod. In Bedrijfswetenschappen maak je uitgebreid kennis met het rechtswezen. Bedrijfswetenschappen is (in tegenstelling tot Economie-Moderne Talen) een domeingebonden studierichting. Dit betekent dat de basisleerstof voor enkele vakken niet wordt uitgediept en je dus meer tijd krijgt om de leerstof te verwerken en in te oefenen.

Jouw lessentabel?

Levensbeschouwing 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Nederlands 5
Engels 4
Frans 4
Wiskunde 4
Natuurwetenschappen 2
Burgerschap/EFC
Geschiedenis 2
Aardrijkskunde 1
Economie / Bedrijfswetenschappen 4
Duits 2
Module (Keuzevakken)
Totaal 32

Jouw toekomst?

*

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?