Menu Close

Haar- en schoonheidsverzorging

3de jaar

Iets voor jou?

Zit jij graag in met je handen in de haren? Heb je gevoel voor schoonheid, ben je handig en heb je oog voor detail? Volg jij de trends in de kapselwereld op de voet en droom je ervan om later als haarstylist aan de slag te gaan? Dan is Haar- en Schoonheidsverzorging de ‘geknipte’ studierichting voor jou!

Jouw lessentabel?

3e jaar 4e jaar
Basisvorming     Levensbeschouwing 2 2
Engels 1 1
Frans 2 2
PAV 6 6
LO 2 2
Mediawijsheid 1
    Burgerschap & culturele expressie 1
 
Specifiek gedeelte Haarzorg 16 16
    Schoonheidsverzorging 3 3
 
Complementair gedeelte PAV 1 1
 
34 34

Acccenten?

In de studierichting Haar- en Schoonheidsverzorging ligt de focus sterk op het praktijkgedeelte.

Je oefent tijdens de lessen Haarzorg hoe je technieken voor permanent, watergolf, brushing moet toepassingen. Ook basishaarsnitten komen aan bod. In een eerste fase ga je voorzichtig aan de slag op een oefenhoofd. Als de leerkracht merkt dat je de techniek in de vingers hebt, volgt een ‘levensecht model’.

Je komt ook alles te weten over haarverzorging, haarkleuringen, scheertechnieken, gelegenheidskapsels … Tijdens de lessen Schoonheidsverzorging leer je hoe je een huid- en nagelreiniging moet uitvoeren en hoe je make-up aanbrengt op een model. Ook hand- en gelaatsverzorging en massagetechnieken krijg je in de vingers.

Jouw toekomst?

In de derde graad is Haarverzorging de logische vervolgopleiding. Je kan ook kiezen voor een zevende specialisatiejaar Haarstylist. Tijdens de stages en de wekelijkse salonservice op onze campus krijg je tijdens dit specialisatiejaar de kneepjes van het vak onder de knie.

Haarverzorging is een arbeidsmarktgerichte opleiding. Je kan na de derde graad dus ook meteen aan de slag in de kapperswereld.

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?