Menu Close

Mechanica

3e jaar

Iets voor jou?

Steek jij graag de handen uit de mouw en repareer of maak jij graag dingen?  Leer je liever al doende in plaats van met je neus tussen de boeken?  Wil jij graag leren hoe je metaal handmatig, machinaal en zelfs computergestuurd kan bewerken?  Dan is de opleiding Mechanica iets voor jou!

Jouw lessentabel?

“Je leert mooie dingen maken met je handen en je hebt een grote werkzekerheid.”

Acccenten?

De studierichting Mechanica is een praktijkgerichte opleiding.  Algemene vorming komt beperkt aan bod.  De theoretische inhoud van de algemene en technische vakken staat steeds in functie van de praktijkvakken en het latere beroepsleven.

Je leert tijdens de praktijklessen Mechanica o.a. werktekeningen en schema’s ontwerpen (ook met computertekenen), plaat-en profielmateriaal bewerken, constructie-onderdelen monteren, draaien en frezen,…  Ook de basisbeginselen van lassen en solderen krijg je door doorgedreven oefenen volledig onder de knie!

Jouw toekomst?

In de derde graad is Lassen-Constructie de logische vervolgopleiding.  Je verdiept je dan verder in de verschillende lastechnieken en ontwerpt en maakt eigen werkstukken.

Vervolgens kan je kiezen voor een 7de specialisatiejaar Pijpfitten-Lassen-Monteren en je vakmanschap nog verder verfijnen.  Ook een 7de specialisatiejaar Lasser- Monteerder in het duaal traject behoort tot de mogelijkheden.  Je leert dan de kneepjes van het vak op de werkvloer.

Je kan na de derde graad ook meteen aan de slag op de arbeidsmarkt als plaatbewerker, lasser-monteerder, metaalbewerker (draaier, frezer, plooier,…).   De werkzekerheid in de metaalindustrie is vrij groot en er zijn heel wat jobmogelijkheden.

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?