Menu Close

3de jaar Latijn

Iets voor jou?

Boeien taal, cultuur en geschiedenis jou mateloos? Wil je je verder verdiepen in de samenleving van de oude Romeinen en de klassieke Latijnse literatuur? In de studierichting Latijn word je ondergedompeld in de wereld van de antieke cul-tuur, één van de grote pijlers van de westerse beschaving. Julius Caesar neemt je mee op sleeptouw tijdens zijn veroveringstochten. Gedaanteverwisselingen van goden en mythologische wezens brengen je verbeelding op hol bij het lezen van Ovidius.

Je gaat creatief aan de slag met taal en zoekt met plezier naar het juiste woord op de juiste plaats.

Jouw lessentabel?

LATIJN
3e jaar
Algemene Vorming Levensbeschouwing 2
LO 2
Nederlands/Nedflex* 5
Engels 3
Frans 3
Toegepaste Informatica 1
Wiskunde 4
Geschiedenis 2
Aardrijkskunde 1
Chemie 1
Fysica 1
Biologie 1
Burgerschap
Specifieke Vorming Latijn 4
Duits (optie 1)
Wiskunde (optie 2)
Update / Upgrade Frans 1
Wiskunde 1
32

Accenten?

De studierichting Latijn garandeert een brede algemene, theoretische vorming. Het is een erg gestructureerde taal en de studie ervan leert je ook logisch en probleemoplossend redeneren. Twee vliegen in één klap!

Naast Latijn vormen ook de moderne talen een belangrijke component. Je leert je correct en helder uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels. Tijdens de lessen Wiskunde verdiep je je in de analytische denkmethode en de zelfstandige opbouw van een denkproces.

In het vierde jaar maak je een keuze voor extra Talen of extra Wiskunde. De optie talen betekent een kennismaking met een nieuwe taal: Duits. De optie Wiskunde geeft je de kans om nog meer wiskundig inzicht te verwerven en ga-randeert je een stevige basis voor een wiskundige richting in de derde graad.

Jouw toekomst?

In de derde graad zijn er maar liefst drie mogelijke vervolgopleidingen: Latijn – Moderne Talen, Latijn – Wetenschappen en Latijn – Wiskunde

In het hoger onderwijs kan je werkelijk alle kanten uit: zowel een professionele als een academische bachelor behoren tot de mogelijkheden.

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?