Menu Close

5de jaar Bedrijfswetenschappen

Iets voor jou?

Ben je gefascineerd door het bedrijfsleven en wil je doorgronden hoe economische marktprincipes in elkaar zitten? Dan is Bedrijfswetenschappen zeker iets voor jou!

 

Deze studierichting biedt een algemene theoretische vorming. Je hoofdvakken Economie en Bedrijfswetenschappen brengen je in contact met belangrijke aspecten van de maatschappelijke realiteit: het bedrijfsleven en het bedrijfsbeleid. Je verwerft inzicht in de economische kringloop, de marktwerking en economische evenwichten (inkomen, wisselkoersen, beurs). Je oefent in het vlot verrichten van boekhoudkundige handelingen.

 

Wat is het onderscheid tussen Economie-Moderne Talen en Bedrijfswetenschappen? In Bedrijfswetenschappen maak je uitgebreid kennis met het rechtswezen. In Economie-Moderne Talen komen de taalvakken extra aan bod. Bedrijfswetenschappen is (in tegenstelling tot Economie-Moderne Talen) een do-meingebonden studierichting. Dit betekent dat de basisleerstof voor enkele vakken niet wordt uitgediept en je meer tijd krijgt om de leerstof te verwerken en in te oefenen.

Jouw lessentabel?

Levensbeschouwing 2
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands 5
Frans 3
Engels 2
Wiskunde 4
Natuurweteschappen 2
Burgerschap/EFC
Geschiedenis 2
Aardrijkskunde 1
Economie 3
Bedrijfswetenschappen 5
Informaticawetenschappen 1
Module (Keuzevakken)
Totaal 32

Jouw toekomst?

De studierichting Bedrijfswetenschappen (TSO) combineert vakken als economie met de daarop toegepaste wiskunde en programmeren. Het is de ideale basis om verder te studeren in het universitair en ander hoger onderwijs: professionele of academische bachelor en master, master/bachelor Economische Wetenschappen, Toegepaste Economische Wetenschappen of Handelsingenieur.

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?