Menu Close

5de jaar Onthaal, organisatie en Sales

Iets voor jou?

Een uitdagende opleiding voor commerciële creatievelingen
Ben je commercieel ingesteld, zou je graag werken als verko(o)p(st)er en verkies je praktijk boven theorie? Dan is Onthaal, Organisatie & Sales de geknipte studierichting voor jou. Een grote creativiteit en interesse voor een commerciële en administratieve vorming zijn noodzakelijk in deze studierichting.

Je breidt je praktische talenkennis uit en oefent je taalvaardigheid in maar liefst vier verschillende talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Binnen het vak toegepaste economie (Sales/organisatie) leer je mails en post beheren, klasseren en databanken beheren. Verder leer je alles over onthaal en communicatie met bezoekers en logistieke ondersteuning. Tot slot leer je alles over de belangrijkste principes van de verkoop van producten en diensten aan klanten.

Tijdens de stage maak je kennis met alle aspecten van het winkelgebeuren en de onthaalomgeving: assortiment, taken van de verkoper, actieve deelname aan de winkelverkoop, omgaan met klantentypes en betaalmiddelen,…

PLUSPUNTEN 7e JAAR WINKELBEHEER EN ETALAGE

  • je behaalt een diploma secundair onderwijs.
  • een vlotte start in de beroepswereld is gegarandeerd en je vindt je weg in de sociale wetgeving.

Jouw lessentabel?

     
Algemene vorming   Levensbeschouwing 2
    PAV A/B* 3 / 4
    Frans 2
    Lichamelijke Opvoeding 2
    Nederlands 1 + 1
    Engels 1 + 1
    Toegepaste Economie (Sales/Organisatie) 5 / 3
    Toegepaste Informatica 3
    Duits 2
    Stage 4
     
    34

*De vakken PAV A en PAV B worden projectmatig aangeboden. PAV A: Toegepaste informatica, wiskunde, natuurwetenschappen en aardrijkskunde PAB B: Nederlands, burgerschap, geschiedenis, artistieke expressie

Accenten?

Jouw toekomst?

Je kan werk vinden als verko(o)p(st)er in diverse winkeltypes of aan het onthaal van een bedrijf of organisatie. Je inzet, dynamisme, creativiteit, doorzettingsvermogen en vlotte talenkennis zullen je ongetwijfeld goed van pas komen.

Het kostenplaatje?

Meer informatie over het kostenplaatje van deze studierichting vind je in het schoolreglement

Klaar om jouw Talent te ontdekken?